“I don't have to tell you I love you. I fed you pancakes.” - Kathleen Flinn, alebo jeden recept na banánové lievance :-)

25. června 2015 v 13:44 | Dominika |  Téma dňa
Áno. Dobre vidíte. Recept. Ako sa len takéto nemehlo dostalo k písaniu takéhoto článku?
V prvom rade, ja nie som veľmi veľká kuchárka či cukrárka. V kuchyni sa obšmietam často, ale to väčšinou na báze konzumovania. Ten zvyšok sú kritické situácie, kedy nič nie je navarené, alebo máme v chladničke guláš, rajčinovú polievku, kapustovú polievku či čokoľvek s hríbami. (Zniem ako fajnovka, čo?) Pravda je taká, že mám jedlá, ku ktorým ani nepričuchnem, ale keď je niečo čo mám rada a veľmi sa to nepodarí, nemám s tým problém. Často jedávam prihorené veci, presolené veci, málo slané veci, málo sladké, málo korenené.. Asi nemám tak dobre vyvinuté chuťové bunky.

Je ale pravda, že celkom rada varím. Nejde mi to, takže to nerobím často ako vám môže byť už zo začiatku zrejmé, ale užívam si to. Hlavne také tie jednoduché zdravé veci, kde nejde veľa ingrediencii. Nejdem podľa jedného receptu ale podľa viacerých. Potom experimentujem, pridávam vlastné veci podľa chuti.. A nakoniec to nikto nechce jesť, takže si to zjem sama :-(

Lievance sú jeden z tých prípadov. Skúšala som ich už na mnoho spôsobov. Kysnuté aj nekysnuté, s ovocím aj bez ovocia, veľké aj malé... A po dlhej dobe experimentovania som našla veľmi zdravú a jednoduchú variantu, o ktorú by som sa s vami rada podelila. Zvládnete ich urobiť v krátkom čase, takže aj keď máte ráno menej času, stíhate si ich spraviť ako slušné raňajky. Veci, ktoré na ne potrebujete máte dosť pravdepodobne všetci doma, takže ak máte chuť na sladké, do toho! A nezabudnite mi do komentárov napísať, ako to dopadlo. Prepočítala som to na také dve slušné porcie pre dospelých ľudí.


(Fotka a všetok kredit za ňu patrí stránke veganista.com. Použila som ju pretože moje sa omylom zmazali pri presúvaní a myslím, že tento článok si zaslúži aj fotku. Sú to samozrejme lievance, ktoré sa riadia receptom, ktorý som zo začiatku mala aj ja, len som si ho trochu upravila. Bez tej dekorácie však vyzerali rovnako :-D)




Ingrediencie :

100g ovsených vločiek
200ml mlieka
1 banán
2 vajcia
1 lyžička medu
škorica
olej

Postup :
Ak sa chystáte vaše milované lievance urobiť na raňajky, odporúčam večer predtým nasypať ovsené vločky do mlieka a dať do chladničky aby napučali a mohli ste ich ráno lepšie rozmixovať. Pokojne by im tam postačila aj taká pol hodinka. Ak nie, nevadí. Potom do misky spolu s nimi pridajte aj 2 vajcia, lyžičku medu a rozpučený banán (doporučujem aj škoricu). Vezmite ponorný mixér a celú zmes rozmixujte. Aby ste vytvorili správnu konzistenciu, môžete ešte pridať mlieko alebo vločky.
Rozohrejte si panvicu a dajte na ňu maslo alebo nejaký druh oleja (kokosový alebo normálny.. To je úúúplne jedno). No a pridávajte cesto. Odporúčam tak dve-tri polievkové lyžičky na jeden lievanec.

Nielenže krásne voňajú, chutia, ale sú aj oveľa zdravšie a rýchlejšie ako tie kysnuté z klasickej múky. Už som skúšala aj tie z dvoch ingrediencii, kde ide len banán a vajce, no tie podľa mňa nemali veľmi dobrú chuť a ani neboli také pekné. Môžete ich jesť s akýmkoľvek ovocím, tvarohom, orechmi alebo sirupom.

Skúšali ste? Ochutnali ste? Chystáte sa? Chceli by ste viac takýchto článkov? Určite dajte vedieť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Yeanni Yeanni | Web | 26. června 2015 v 23:27 | Reagovat

Toto musím vyskúšať, vyzerajú chutne. Tvarohové lievance sú taktiež dobré, len niekedy je veľký problém s tvarohom, stačí nejaký zlý druh a lievance sa nedajú vypražiť.

2 books-wonderland books-wonderland | 27. června 2015 v 13:44 | Reagovat

Super nápad na článek. :) Já banány bohužel nejím (long story).. :D pokusím si je udělat bez banánu, nevím, jaké to bude, ale těším se. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama